Gratinerade rödbetor med kantareller



Foto: Maria Nilsson



Du behöver:

till ca. 10 portioner

Färska kantareller ( så mycket du har/vill ha)
Färska rödbetor, ca 8 stycken
Ädelost (efter smak och tycke)
Gul lök, 1-2 stycken
Persilja, 20 gram
Kokt ris, för ca 6 portioner
Salt
Vitpeppar
Olja/Smör ( att steka i)

Gör så här:

1. Koka rödbetorna i en stor kastrull med stjälkarna kvar tills dom är mjuka.
2. Rensa kantarellerna från smuts med en vanlig pensel och skär i bitar.
3. Koka riset.
4. Finhacka löken och fräs den tillsammans med kantarellerna. Blanda med 
     det färdigkokta riset och persiljan.
5. Skala och skär rödbetorna (kvistarna ska också bort) och lägg i en långpanna.
     Lägg sedan över ris-kantarell-lök-blandningen.
6. Smula över ädelosten jämnt, salta och peppra efter smak och gratinera i
     ugnen i 15 minuter på 250 grader.


Klart! Servera med kött eller något vegetariskt alternativ.



Foto: Maria Nilsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0