Gratinerade rödbetor med kantareller
Foto: Maria Nilsson
Du behöver:
till ca. 10 portioner
Färska kantareller ( så mycket du har/vill ha)
Färska rödbetor, ca 8 stycken
Ädelost (efter smak och tycke)
Gul lök, 1-2 stycken
Persilja, 20 gram
Kokt ris, för ca 6 portioner
Salt
Vitpeppar
Olja/Smör ( att steka i)
Gör så här:
1. Koka rödbetorna i en stor kastrull med stjälkarna kvar tills dom är mjuka.
2. Rensa kantarellerna från smuts med en vanlig pensel och skär i bitar.
3. Koka riset.
4. Finhacka löken och fräs den tillsammans med kantarellerna. Blanda med
det färdigkokta riset och persiljan.
5. Skala och skär rödbetorna (kvistarna ska också bort) och lägg i en långpanna.
Lägg sedan över ris-kantarell-lök-blandningen.
6. Smula över ädelosten jämnt, salta och peppra efter smak och gratinera i
ugnen i 15 minuter på 250 grader.
Klart! Servera med kött eller något vegetariskt alternativ.
Foto: Maria Nilsson